Tom Suters met stemvork

Zing jij al bij een koor of individueel maar wil je nu eindelijk wel eens weten wat ademsteun en resonans is en hoe je dat kunt gebruiken om de volle omvang en potentie van je stem te leren gebruiken?

Ik geef individuele zanglessen aan volwassenen. Ik maak daarbij gebruik van mijn meer dan 50 jaar ervaring als koorzanger in koren als het Het Brabant Koor en het Strijps Kamerkoor en de zanglessen die ik zelf heb genoten als onderdeel van mijn opleiding. 

De lessen duren een uur en kosten slechts €30. De lessen zijn bij voorkeur overdag en worden in onderling overleg afgesproken.Ik breng je de basistechnieken van het zingen zodat je daar bij je andere zangactiviteiten je voordeel mee kunt doen. Ook besteed ik ruim aandacht aan frasering, interpretatie en uitspraak om je muzikaliteit te stimuleren en een goede voordracht te bereiken,.Als je dat wilt kunnen we ook werken aan solfege en algemene muziektheorie.

Naast specifieke stem- en ademhalingsoefeningen gebruik ik hiervoor bekend klassiek repertoire of repertoire dat je zelf graag zingt of waar je in je eigen koor mee bezig bent. Voor solfege gebruik ik o.a. gregoriaanse gezangen en het boekje "van blad zingen" van Thijs Krammer. Ik organiseer geen voorzingavonden of muziekoptredens voor leerlingen.