coronaNuenen, 28 juli 2020

Ondanks verwoede pogingen om een Corona-mouw aan onze Allerzielenjas te passen moet ik helaas met pijn in het hart het project definitief stopzetten.

Tot nu toe was ik redelijk optimistisch dat alles, zij het in een anternatieve vorm, door zou kunnen gaan.Het recent weer de kop opsteken van het virus leidde echter tot grote zorgen bij diverse deelnemers over de risico's.

Ook aan de diverse bekeken alternatieven kleven nog dusdanige haken en ogen dat die een (te) zware belasting en verantwoording leggen op de organisatie en mij als eindverantwoordelijke om alles in veilige banen te kunnen leiden. Uitstellen tot het voorjaar van 2021 is om diverse redenen niet wenselijk en mogelijk. Het stoppen van het project was daarmee de enig overblijvende teleurstellende maar verstandige keuze.

We zullen dus moeten wachten tot 2021 voor het volgende Allerzielenconcert. Noteer daarom alvast 6 en 7 november 2021 in je agenda. Of we dan weer een Beethoven programma (hetzelfde of een ander) gaan doen weet ik nog even niet.

Voorjaarsconcerten

Los van Corona overweeg ik echter al een tijdje om, naast de jaarlijkse Allerzielenconcerten in November, ook jaarlijks maar dan op een vaste zondag(avond?) in de maanden april, mei en juni een klein concert (a-capella of met begeleiding van een klein ensemble) te geven met een nieuw te vormen “voorjaarskoor” bestaande uit maximaal 20-25 ervaren amateur koorzangers. Over deze plannen zul je binnenkort meer horen. Heb je hiervoor belangstelling dan kun je me dat echter Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wie weet kunnen we al in het voorjaar van 2021 van start.

Tot slot

Tom Suters 7a lrVoor nu dank ik mijn koormanager, alle koorleden, het Valkenswaards Kamerorkest, de solisten en de (nieuwe) repetitor die hun medewerking aan het Allerzielenconcert 2021 hadden toegezegd. Ook wil ik graag een woord van dank richten aan de medewerkers van de parochie H. Kruis in Nuenen voor hun bereidheid met ons mee te denken over allerlei alternatieven en mogelijkheden. We hebben de eerste Corona slag misschien verloren maar nog niet de oorlog!

Blijf gezond en hopelijk tot gauw!

Tom Suters