MG 5739Lux Aeterna is een projectkoor voor mijn jaarlijkse Allerzielenconcerten en wordt elk jaar opnieuw samengesteld. Het koor bestaat steeds uit ca. 60 sopranen, alten, tenoren en bassenis en is ontstaan uit het koor voor mijn examenconcert koordirectie in 2014 dat daarmee in feite het eerste Alerzielenconcert was.

Sinsdsdien hebben zo al meer dan 250(!) amateurzangers en -zangeressen in het koor gezongen. De meesten koorleden komen uit de regio ZO-Brabant maar soms ook van (ver) daarbuiten tot aan Friesland en Wallonie toe! 

⇒ Ook jij kunt meezingen met Lux Aeterna in de Allerzielenconcerten! ⇐

Inhoud

Werkwijze
Wat is er zo leuk aan zingen in Lux Aeterna?
Wat wordt er van mij verwacht?
Hoe geef ik mij op voor Lux Aeterna?
Zijn er kosten verbonden aan deelname?

Ook verwijzen we je graag naar het deelnemersreglement. Daarin vind je alles wat je moet weten als je meezingt in Lux Aeterna. We zien je aanmelding graag een keer tegemoet! 

Werkwijze

In de periode september-oktober zijn er ca. zes repetities waarvan één keer samen met orkest en solisten plus nog een generale repetitie.

Wij repeteren altijd op zaterdagen van 10-16h dus als je al bij een ander koor zingt dat door de week repeteert kun je toch met de Allerzielenconcerten meedoen!

De twee concerten zijn op zaterdagavond en zondagmiddag in het 1e weekend na 2 november (Allerzielen). Je kunt dus simpel uitrekenen voor elk jaar wanneer de Allerielenconcerten plaatsvinden. Handig voor in je agenda!

⇒ Lux Aeterna werkt bewust met een korte maar intensieve repetitieperiode toe naar een spetterende apotheose! ⇐

naar boven

Wat is er zo leuk aan zingen in Lux Aeterna?

Zingen is leuk, goed (leren) zingen is nog leuker en het zingen van meerstemmige koormuziek samen met een orkest is echt iets bijzonders! Het is iets dat eigenlijk iedereen minstens één keer in zijn leven mee zou moeten ervaren. Door de vaak niet alledaagse muziekkeuze en de intensieve manier van werken dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen.

Op de repetities wordt van 10-16h hard en serieus gerwerkt maar in een warme stimulerende sfeer om samen als groep in korte tijd iets "iets moois neer te zetten". De repetities worden op piano begeleid door een vakkundige repetitor. Een repetitiedag vliegt dan ook doorgaans voorbij.

⇒ Lux Aeterna biedt jou de kans op een unieke belevenis met gelijkgestemde muziekliefhebbers als jij ⇐

Gun jezelf die kans en je zult verbaasd zijn over jezelf en het resultaat en er de rest van je leven met voldoening en gepaste trots op terugkijken!

naar boven

Wat wordt er van mij verwacht als ik mee doe?

Om mee te doen hoef je geen volleerd koorzanger te zijn met veel ervaring in klassieke muziek. Het koor is een mix van van ervaren en minder ervaren amateurzangers  waarbij de eersten de laatsten ondersteunen  Ook hoef je niet van blad te kunnen zingen

Lux Aeterna staat ook open voor zangers en zangeressen met "roots" in andere muziekgenres dan klassiek maar die wel eens "wat anders" willen proberen.

⇒ Het belangrijkste wat er van je wordt verwacht is enthousiasme en inzet ⇐

Je moet daarbij naast de repetities rekening houden met zo'n 2 tot 4 uur per week thuisstudie in de periode september-oktober. Ervaren mensen zullen minder tijd nodig hebben, nieuwkomers in de klassieke koormuziek wellicht wat meer. Het digitale studiemateriaal kan je daarbij enorm helpen. 

Ervaring met meerstemmige koorzang is uiteraard nuttig en welkom naast een stabiele zangstem, goede oren en gevoel voor ritme. Soms vragen we daarom aan kandidaten om vooraf een stemtest te doen om teleurstellingen te voorkomen. Laat je hierdoor echter niet weerhouden. De stemtest is ingericht om je kwaliteiten zo goed mogelijk te kunnen laten horen. 

naar boven

Hoe geef ik mij op voor Lux Aeterna?

Heb je je nog nooit eerder aangemeld neem dan contact op om elk jaar per e-mail een uitnodiging te ontvangen om je aan te melden. Heb je je eenmaal een keer aangemekld dan ontvang je daarna elk jaar automatisch opnieuw een uitnodiging om je aan te melden tenzij je aangeeft daar geen prijs meer op te stellen.

 Zijn er kosten verbonden aan deelname?

Alle deelnemers betalen de deelnemersbijdrage bij aanmelding. De deelnemersbijdrage ligt gemiddeld tussen de €80 en €100, Dit is een zeer laag bedrag voor producties met koor, solisten  en orkest. Deelnemers tot en met 25 jaar betalen slechts de helft

⇒ L:ux Aeterna biedt heel veel waar voor je geld om met een orkest te kunnen zingen ⇐

De koorbijdrage is inclusief de bladmuziek en het (digitale) oefgenmateriaal en de koffie/thee op alle rep[etities en concerten. De bladmuziek en het oefenmateriaal mag je na afloop houden op een enkele uitzondering na wanneer we de bladmuziek alleen kunnen huren.

naar boven