MG 5739Lux Aeterna is het projectkoor voor mijn jaarlijkse Allerzielenconcerten en is ontstaan uit het koor voor mijn examenconcert koordirectie in 2014. Sinds 2014 hebben al meer dan 250(!) amateurzangers en -zangeressen in het koor gezongen, de meesten afkomstig uit de regio ZO-Brabant maar ook daarbuiten tot aan Friesland toe! 

Wil jij ook meezingen met Lux Aeterna in de Allerzielenconcerten?

Inhoud

Wat is Lux aeterna
Hoe geef ik mij op voor Lux Aeterna?
Werkwijze
Wat wordt er van mij verwacht?
Toelating

Wat voor koor is Lux Aeterna?

Lux Aeterna is een projectkoor dat voor elk Allerzielenconcert wordt samengesteld uit hoofdzakelijk amateurzangers en -zangeressen.  Het repertoire bestaat uit bekende en minder bekende klassieke koorwerken uit heden en verleden. De streefbezetting voor een concert is ca. 60 koorleden verdeeld over sopranen, alten, tenoren en bassen.

naar boven

 Hoe geef ik mij op voor Lux Aeterna?

Lux Aeterna is een projectkoor dus je kunt elk jaar kiezen of je meedoet aan het Allerzielenconcert van dat jaar of dat je een keer een jaar overslaat. Je kunt je zelf aanmelden via deze website in de periode maart-mei om mee te doen met het Allerzielenconcert van dat jaar. Ben je een geregistreerde gebruiker van deze website dan word je automatisch uitgenodigd om in te schtijven voor het Allerzilenconcert van dat jaar.

naar boven

Werkwijze

Om te voorkomen dat je een half jaar of langer wekelijks moet repeteren voor het concert streven we naar een koor waarbij de ervaren zangers de minder ervaren zangers helpen om in doorgaans vier(!) repetitiedagen per koor alles in te studeren. Dat is een bewuste keuze om de werkdruk en tijdsbelasting te beperken tot een korte overzienbare, zij het intensieve periode in de maanden september-oktober met de twee concerten in november als apotheose.

De repetities zijn steeds op zaterdagen van 10-16h om zo de reguliere repetities van de deelnemers bij hun eigen koren niet te verstoren. De repetities worden op piano begeleid door een vakkundige repetitor.

naar boven

Wat wordt er van mij verwacht als ik mee doe?

Zingen is leuk, goed (leren) zingen is nog leuker en het zingen van bijzondere klassieke koormuziek samen met een orkest is een unieke ervaring! De Allerzielenconcerten zijn bedoeld om iedere amateur koorzanger en -zangeres, ongeacht leeftijd en muzikale achtergrond de gelegenheid te bieden om deze unieke ervaring zelf te beleven.

Mensen kunnen altijd veel meer dan ze zelf denken. Door de vaak uitdagende muziekkeuze en de intensieve manier van werken dagen we mensen bewust uit om het beste uit zich zelf te halen en creëren we een kans op een bijzonders artistiek resultaat en een unieke ervaring voor jou als koorzanger!

Om mee te doen hoef je geen volleerd koorzanger te zijn met veel ervaring in klassieke muziek. Ook hoef je niet van blad te kunnen zingen. Lux Aeterna staat bewust ook open voor minder ervaren zangers en zangeressen of die hun "roots" in andere muziekgenres hebben maar eens "wat anders" willen proberen.

Het belangrijkste wat er wel van je wordt verwacht is enthousiasme en inzet om thuis met behulp van de bladmuziek en het oefenmateriaal (mp3, MIDI, oefen-CD) de repetities goed voor te bereiden. De ervaring leert dat de repetities als instensief maar stimulerend ervaren worden. Er heerst een prettige "yes we can" sfeer waarbij al snel een hechte groepsband ontstaat om met zijn allen "de klus te klaren". Doorgaans vliegt een repetiedag voorbij!

naar boven

Toelating

Afhankelijk van je achtergrond en ervaring kun je gevraagd worden om een stemtest te doen om toegelaten te worden.

Laat je ook hier niet door afschrikken en lees hoe dit in zijn werk gaat.

naar boven